Demircode

"Daima bir adım ileri..."
www.demircode.com

4 Eylül 2015 Cuma

Oyuncular Windows 10'u Sevdi!

Valve şirketinin oyun platformu Steam'in paylaştığı veriler ilginç sonuçlar ortaya koydu. Windows 10 kullanıcılarının payı sosyal ağda kısa sürede üst sıralara tırmanmayı başardı.



Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 10 giderek yaygınlaşıyor. Temmuz ayı sonunda ücretsiz güncelleme seçeneği ile kullanıma sunulan sistem, kısa süre içerisinde genel pazar payını artırmayı başarmıştı. Hafta başında yayınlanan ve buradaki haberimizde detaylarını bulabileceğiniz Netmarketshare verileri, Windows 10'un yüzde 5 barajının üzerine çıktığı yönündeydi. Son veriler ise Valve şirketinin oyun platforumu Steam'den geldi.

Windows 10 Steam'de 3. sırada


PCgames sitesinin haberine göre, Steam'in yayınladığı verilerde Windows 10'un popülaritesi oyuncular arasında giderek artıyor. Yeni işletim sistemi şimdiden platform üzerindeki en popüler 3. işletim sistemi olmayı başarmış durumda. Windows 10 işletim sisteminin Steam'deki payı ise yüzde 16.39 olarak ölçülmüş.


Windows 7 yine lider


Windows 10'un hemen üstünde ise öncülü Windows 8.1 işletim sistemi bulunuyor. Her iki işletim sistemi arasındaki makas ise giderek daralıyor. Windows 8.1'in Steam'deki payı 23.36. İlk sırada ise global pazarda olduğu gibi Windows 7'nin hakimiyeti mevcut. Windows 7 yüzde 40'lara yaklaşan payı ile açık ara hakimiyetini koruyor.

Kaynak: ShiftDelete.Net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.