Demircode

"Daima bir adım ileri..."
www.demircode.com

21 Eylül 2015 Pazartesi

iOS 9 Bilinmeyen Özellikleri

Apple tarafından WWDC 2015'te duyurulan iOS 9 nihayet yayınlandı. Peki, iOS 9 bilinmeyen özellikleri neler? İşte az bilinen ya da bilinmeyen iOS 9 özellikleri.



Apple tarafından WWDC 2015 konferasında tanıtılan iOS 9, uzun süren geliştirmelerin ardından geçtiğimiz günlerde yayınlandı. Bazı kullanıcıların beğenip bazılarının hatalardan şikayet ettiği iOS 9'un tam stabil çalışması için biraz daha beklemek gerekiyor gibi görünüyor.

iOS 9, çok sayıda yenilik ile gelen bir iOS sürümü oldu. Bu yenilikleri, iOS 9 yenilikleri haberimizde sizlerle paylaşmıştık. Peki, pek çok işletim sisteminde olduğu gibi iOS 9'da da bilinmeyen özellikler var mı? Elbette var. İşte pek çok kullanıcının merakla haberini beklediği ve bazı kullanıcıların bazı özellikleri çoktan keşfettiği iOS 9 bilinmeyen özellikleri.

Hızlı şekilde Apple Pay kullanma



iOS 9 yüklü bir iPhone modelinde, kilit ekranında iken home butonuna iki kere basarsanız, otomatik olarak Apple Pay uygulamasını çalıştırabilirsiniz. Bu şekilde uygulamalar içinde Apple Pay aramadan, hızla alışveriş yapabilirsiniz.

Ayarları arayın




iOS 9 ile birlikte ayarlar uygulamasında istediğiniz ayarı arayabilirsiniz. Bu şekilde ayarlar uygulaması içerisinde ayar uzun süre aramaz, hızla istediğiniz ayarı bulup düzenleyebilirsiniz.

Siri'yi susturma



iOS 9 ile Siri'yi istediğiniz gibi susturabilirsiniz. Bunu yapmak için öncelikle Siri ayarlarında zil ayarları ile kontrol özelliğini aktif edin. Sonrasında istediğiniz zaman zil/sessiz anahtarı ile Siri'yi susturabilirsiniz.

Düşük güç modu



iOS 9 ile birlikte gelen düşük güç modu, arka planda uygulama yenilemeden, otomatik indirmelere kadar pek çok şeyi kapatarak iOS 9 yüklü cihazınızıdaha uzun kullanabilmenizi sağlar.

Çoklu fotoğraf seçme



Artık iOS 9 ile birden fazla fotoğraf seçebilir, bu fotoğrafları gizleyebilirsiniz.

Güzergahları görebilirsiniz



iOS 9 ile yenilenen harita uygulaması ile otobüs güzergahlarını ve duraklarını görebilir, bu şekilde daha rahat şekilde sehahat edebilirsiniz.

Kalan pili görüntüleyin



iOS 9 ile gelen pil widgeti ile hem iPhone hem de Apple Watch pil boyutlarını görebilirsiniz.

Detaylı pil kullanım raporları



iOS 9 ile artık daha detaylı pil kullanımı görüntülenip, elde edilen sonuçlara göre gerekli düzenlemeler yapılarak pil ömrü arttırılabilir.

iCloud Drive uygulaması




Temelde gizli iOS 9 yeniliklerinden olan iCloud Drive uygulamasını açmak için iCloud ayarlarına bakabilirsiniz.

Üçüncü taraf uygulamalar için hızlı cevaplama



Önceden sadece dahili uygulamalarda olan hızlı cevap özelliği, iOS 9 ile birlikte üçüncü taraf uygulamalar için aktif oldu. Artık Messenger gibi uygulamalarda gelen mesajlara hızlı yanıt verebilirsiniz.

Yenilenen sağlık uygulaması



Artık sağlık uygulamasında iPhone'unuzu döndürerek ayrıntılı sağlık grafiklerini görüntüleyebilirsiniz.

Mailler ile gelen fotoğrafları çizebilirsiniz



iOS 9 ile yenilenen mail uygulamasında, gelen maillerde yer alan fotoğraflar üzerine, not alabilir ya da farklı çizimler yapabilirsiniz.

Yenilenen fotoğraflar



iOS 9 ile artık bir fotoğrafa bakarken, fotoğrafı aşağı kaydırarak fotoğraf albümüne geri dönebilirsiniz.

Videoları oynatırken yakınlaştırın



iOS 9 ile bir video oynatırken, parmaklarınızı içe kaydırarak videoyu yakınlaştırabilir ya da dışa kaydırarak tekrar uzaklaştırabilirsiniz.

İstediğiniz dosyayı gönderin


iOS 9 ile birlikte ile artık sadece resim ya da fotoğraf göndermek zorundan değilsiniz. Bundan sonra istediğiniz dosyayı, iCloud Drive uygulaması desteğiyle gönderebilirsiniz.

Çoklu mail düzenleme



iOS 9 ile yenilenen mail uygulamasını kullanarak birden fazla mail seçip istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.

Yenilenen Safari okuma modu



iOS 9 ile yenilenen Safari uygulamasının okuma modunda arka plan renklerini değiştirebilirsiniz.

Notlara kaydedin



iOS 9 ile yenilenen notlar uygulamasına istediğiniz fotoğraf, video, harita ve diğer uygulamalardan verileri kaydedebilirsiniz.

Kaynak: ShiftDelete.Net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.