Demircode

"Daima bir adım ileri..."
www.demircode.com

7 Eylül 2015 Pazartesi

Facebook Messenger Rekora Koşuyor

Facebook üzerinden mesaj göndermeyi sağlayan Facebook Messenger, açıklanan bilgilere göre en popüler 2. uygulama oldu. Detaylar haberde!



Facebook geçtiğimiz yıllarda mesaj gönderimi için özel olarak oluşturulmuş Facebook Messenger uygulamasını kullanıma sunmuştu. Hatta şirket bununla da kalmayıp, Facebook üzerinden sadece bu uygulamayla mesaj gönderme zorunluluğunu getirmişti. 

Facebook Messenger çok popüler!


Başlarda tepki çeken Facebook Messenger, görünüşe göre daha sonra benimsenmeye başlanmış. Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir analiz kuruluşundan gelen açıklamaya göre Facebook Messenger, Temmuz ayında ülke genelindeki en popüler uygulamalar arasında 2. sıraya çıkmış. 

Yapılan araştırmaya göre Facebook Messenger, 18 yaş ve üzeri kullanıcılar tarafından iOS ve Android platformlarında %59.5'lik kullanım yüzdesine ulaşmış. Birinci sırayı %73.3'le Facebook uygulaması alırken 3. ve 4. sırada YouTube ve Google Search yer alıyor.


Facebook Messenger'ın bu denli popüler olmasının arkasında uygulamaya daha sonra eklenen özellikler de yer alıyor. Facebook zaman içinde uygulamaya dahili video araması, çabuk video paylaşımı, M isimli bir kişisel asistan gibi özellikler eklemişti.

Geçtiğimiz günlerde dünya çapında 900 milyon kullanıcıya ulaştığı açıklanan WhatsApp'ın ise bu listeye girememesi ise şaşkınlığa yol açtı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.