Demircode

"Daima bir adım ileri..."
www.demircode.com

5 Ekim 2015 Pazartesi

Mobil Uygulamalar, Kurumsallaşıyor!

Mobil kullanımların artmasıyla beraber, birçok farklı sektör, çalışmalarını bu alana çevirdi. İşte mobiliteye ayak uyduran sektörel analiz raporunun detayları!



Geçtiğimiz günlerde IAB Avrupa tarafından yayınlanan Reklam Veren Mobil Denetim Raporu’na göre, alanında uzman birçok farklı sektörel isim, çalışmalarını mobil alana çevirmiş durumda.

Ülkemizin de aralarında bulunduğu 9 farklı ülkenin, istatistikleriyle hazırlanan bu rapora göre ise, özellikle otomotiv ve perakende alanında hizmet veren firmaların mobil tarafa yatırımları, ciddi artış göstermiş durumda.

Otomotiv ve Perakende sektörleri, mobil alana yoğunlaşıyor!



Avusturya, Bulgaristan, Hollanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, İtalya, Polonya ve ülkemiz Türkiye’nin de yer aldığı bu ortak çalışma neticesinde oluşturulan rapor, otomotiv ve perakende sektörlerinin, mobil alana gerekli ilgiyi gösterdiği ve mobiliteye hazır olduğu sonucunu ortaya çıkarmış oldu.

IAB Avrupa tarafından yayınlana bu analiz raporunun öne çıkan detayları arasında ise, özellikle otomotiv kuruluşlarının, hem iOS hem de Android tarafında, markaları ile ilgili oluşturdukları mobil uygulamalara, ciddi önem gösterdikleri oldu.

Açıklanan verilere göre Türk otomotiv markalarının yaklaşık %56’lık bir kesimi iOS uygulaması, %36’lık bir oranı da Android mobil uygulaması hizmeti veriyor.

Öte yanda, söz konusu bu 9 ülke baz alınarak açıklanan oranlara göre ise genel otomotiv sektörü isimlerinin %78’lik dilimi, mobil uygulama alanında, aktif varlık gösteriyor.

Otomotiv firmalarının, Mobil Uygulama Desteği artıyor!


Söz konusu bu Android ve iOS uygulamalarının, otomobil markaları için temel kullanım amacı ise, özellikle test sürüşü rezervasyonları üzerine yoğunlaşmış durumda. Öte yandan, tahmin edilebileceği üzere perakende sektörünün önemli isimleri ise mobil alanı, mobil uygulamalar aracılığında e-ticaret yeni alış-veriş için kullanmayı tercih ediyor.

Sadece cep telefonu ile sınırlı kalmayan bu otomotiv ve perakende sektörü isimleri, ayrıca tablet alanı için de, özelleştirilmiş mobil uygulama desteklerini arttırmanın peşindeler.

Genel olarak rapordan elde edilen bilgilere göre ise, söz konusu bu 9 ülkenin otomotiv sektörü isimlerinin her 10 tanesinden 6 tanesi, mobil uygulama ile mobil alanda varlıklarını aktif olarak gösteriyor.


Mobil kullanım, mobil reklamların önemi artırıyor!

Durumun bu denli mobil alana kaymaya başlamış olması da, nitekim mobil reklam sektörünü de ciddi alternatif haline getirmiş oluyor. Söz konusu bu otomotiv ve perakende isimleri, markalaşma adına mobil reklam kategorisine, ayrıca reklam yatırımı yapmaya başlamış durumda...

Mobil alanda bu isimler, mobil reklam standardı olarak ise, gösterime dayalı mobil reklamlardan ziyade, masaüstü tarafından da alışık oldukları, 300x250 boyutundaki kare format mobil reklam tercihinde bulunmayı uygun buluyorlar.

Bu alanda ise aktarılan istatistiki bilgiler, otomotiv firmalarının kullandığı 300x250 mobil reklam alanının otomotiv sektörü isimlerinin %30’luk, perakende isimlerinin ise %24’lük kısmının tercih ettiği yönünde kaydediliyor.

Görülebileceği üzere, mobil kullanımın tüm dünya genelinde yaygınlık göstermesi ve paralel olarak mobil veri akışının da yoğunlaşması, hemen her sektörde olduğu gibi, otomotiv ve perakende sektöründe de, ciddi anlamda kendini gösteriyor. Anlaşılan o ki, IAB Avrupa tarafından aktarılan bu istatistiki veriler, önümüzdeki dönemlerde mobil alanda, daha da yükseklere çıkabilecek.

Kaynak: ShiftDelete.Net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.