Demircode

"Daima bir adım ileri..."
www.demircode.com

6 Ekim 2015 Salı

Facebook Afrika’ya İnternet Sağlayacak

Başlangıçta kendi uydularını uzaya göndermek gibi planları olan Facebook, şimdilerde ise 2016 yılında Afrika’ya uzaydan interneti sağlamanın planlarını yapıyor.



The Telegraph’a göre Facebook ve Eutelsat arasında yapılan yeni anlaşmayla birlikte 2016 sonlarına doğru Afrika’ya, mevcut uydular üzerinden bedava internet hizmeti sağlanacak. Eutelsat ellerindeki uyduların kişilere kabuk ekipman kullanarak direkt olarak internet sağlayacağını, bu sayede Afrika’nın en uzak noktalarındaki insanların bile internete erişebileceğini söylüyor.

Facebook yeni teknolojiler peşinde

Facebook aynı zamanda uzak noktalara daha iyi internet erişimi sağlayabilmek için insansız uçaklar geliştirmenin de başlangıcını yapmış. Ancak bu teknoloji daha çok yeni ve anca test edilmeye başlanmış. Uydu internet erişimi firmanın kazanç sağlamadığı, dünya çevrimiçi olabilsin diye yapılmış olan Internet.org üzerinden sağlanacak. Internet.org son dönemde net tarafsızlığı sorunlarından dolayı bir hayli mercek altındaydı ve birkaç firma bu servisten desteğini çekmişti.


Evrensel olarak interene adaptasyon hızı yavaşlıyor gibi. Bunun sebebi de uzak noktalardaki ülkelere interneti getirebilmenin zorluğu. Facebook bütün bu zorlukları Eutelsat ile yaptığı yeni partnerlikle geride bırakmayı planlıyor.

Kaynak: ShiftDelete.Net

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.